Procurorul Bogdan Licu, numit judecător la CCR, se pensionează și va cumula pensia cu salariul

Data:

Controversatul procuror Bogdan Licu, numit recent judecător la Curtea Constituțională, la propunerea PSD, se pensionează la 52 de ani, ceea ce înseamnă că va cumula pensia cu salariul.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a suplimentat ordinea de zi a ședinței de marți și a hotărât înaintarea către preşedintele Klaus Iohannis a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al României.

Licu se va pensiona începând cu 10 iunie, atunci când ar urma să își înceapă mandatul de judecător la CCR.

La începutul acestei luni, Bogdan Licu a fost numit judecător la Curtea Constituțională după ce a fost propus de PSD și a primit 208 voturi în plenul Camerei Deputaților. Cristi Danileț, propunerea USR, a primit 59 de voturi.

Ce avere a declarat Bogdan Licu

În ultima sa declarație de avere, publicată în luna aprilie, Bogdan Licu a trecut la capitolul venituri drepturi salariale de 253.437 de lei anual, ceea ce înseamnă peste 21.000 de lei pe lună (aproximativ 4.200 de euro). Acestei sume i se adaugă diferențe salariale de 20.714 lei.

Din închirierea unui imobil, Licu a declarat suma 16.800 de euro (1.400 de euro pe lună). În ceea ce privește veniturile soției sale, Licu a trecut o pensie de 84.000 de lei, căreia i se adaugă 54.000 de lei din „servicii psihologice”, titrează HOTNEWS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În Constanța, colectarea gunoiului se va face doar noaptea

Colectarea gunoiului în municipiul Constanța se va face pe...

Încă un beneficiu pentru polițiști: vor fi plătiți să facă școală

Ministerului Afacerilor Interne a anunțat marți că, în vederea...

Prețul lemnului de foc va fi plafonat la 500 lei/mc, până la 31 martie 2023

Guvernul va plafona prețul lemnului de foc la 500...