Procurorul Bogdan Pîrlog despre „centrele de reflecție” din justiție: Au fost colegi magistrați care și-au oferit expertiza

Data:

Procurorul militar Bogdan Pîrlog susține că asociația pe care o conduce are bănuiala că anumiți magistrați au făcut parte din celebrele „centre de reflecție” invocate de fostul ministru Tudorel Toader, grupuri de lucru secrete care au adus sistemul judiciar în pragul colapsului.

Cu referire la modificările legislative făcute de regimul lui Liviu Dragnea începând cu 2018, co-președintele Asociației Inițiativa pentru Justiție arată că are bănuiala că acestea au fost gândite de oameni din sistem. „Nu pot să indic o persoană, un grup de persoane. „Reforma”, ca să spunem așa, din 2018 nu a fost făcută întâmplător. Suspiciunea noastră e că au fost colegi ca să le spunem așa, care au lucrat, acele centre de reflecție despre care s-a făcut vorbire, în care s-au elaborat diverse scenarii, s-au elaborat diverse drafturi care, mai apoi au fost puse în aplicare. O persoană din afara sistemului judiciar n-ar fi înțeles care sunt modificările relativ monore, unele dintre ele luate singular nu produceau niciun efect, dar concentrat au fost pe punctul de a distruge încă din 2018 sistemul judiciar. Nu s-a putut atunci, a fost și o reacție internațională, a fost și reacția magistraților care au ieșit pe trepte, s-a dat un pas înapoi și s-a ales calea uzurii care și-a făcut efectul în acești 3 ani.

Magistrați în slujba mafiei

Procurorul mai arată că mai mulți magistrați au dat sfaturi în legătură cu acele modificările legislative nocive, în spate fiind o serie de interese majore, obiectivul principal fiind revenirea la justița coruptă a anilor 90. „Bănuim că au existat magistrați care și-au oferit expertiza lor cu ocazia acestor modificări. Nu cred că la un asemena nivel s-a pus problema unei plăți sau unor servicii. Putem specula că era vorba de interese foarte mari. În niciun caz nu au fost plătiți cu ora, de asta putem să fim siguri. Evident că au existat niște avantaje, dar nu neapărat avantajele legate de munca depusă. Ci avantajele legate de crearea unui sistem care să permită până la urmă revenirea la anii de aur 90 când rețelele de corupție din cadrul justiției funcționau la nivel maxim, când ajunsesem cunoscuți în Europa pentru aceste abateri”, a mai declarat Bogdan Pîrlog în cadrul „Interviurilor Presshub”.

YouTube video
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...