Procurorul Fleckhammer nu mai e șef de Secție la DIICOT

Data:

Controversatul procuror Robert Fleckhammer a fost înlocuit din funcția șe șef de Secție în DIICOT, locul acestuia fiind luat de anchetatorul care a trimis în judecată dosarul BlackCube.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât delegarea în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii organizate din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a procurorului Marius Marian Crivăț. Decizia a fost luată în unanimitate de procurorii din CSM.

Astfel, Crivâț îl înlocuiește în funcție pe Robert Fleckhammer, procuror care a fost delegat în februarie pe acestă funcție, în ciuda protestelor unor ONG-uri care au trimis o scrisoare Consiliului în care își exprimau îngrijorarea în legatură cu această numire. Printre semnatari se numără și Freedom House România.

Susținut fără succes

Potrivit unor surse judiciare, Fleckhammer avea susținerea procurorului general Gabriela Scutea pentru a obține o nouă delegare, dar procurorul șef interimar al DIICOT, Oana Daniela Pâțu nu a fost de acord cu o nouă delegare și l-a propus pe Crivăț.

Fleckhammer este procurorul DIICOT care a instrumentat dosarul în care jurnalista Gabriela Scraba de la Radio România a fost pusă sub acuzare și trimisă în instanță pentru că oferise informații socotite de Fleckhammer secrete, despre deplasările pe bani publici ale lui Ovidiu Miculescu, numit de PSD președinte al Radio România. Dar judecătorii au invalidat acuzațiile DIICOT, arătând că era vorba despre date de interes public.

Specialist în clasări

Același Robert Fleckhammer este procurorul DIICOT care clasat dosarul de filaj al lui Horațiu Radu (procuror, ex-adjunct interimar al Parchetului General, ex-agent guvernamental al României la CJUE și la CEDO) – Răzvan Păștilă (judecător) – Alex Costache (jurnalist TVR) – Cosmin Savu (jurnalist PRO TV).

Marius Marian Crivăț este procurorul care a făcut rechizitoriul în dosarul Black Cube, cauză aflată în procedură de camera preliminară la Tribunalul București.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...