Procurorul militar Cătălin-Ranco Pițu, șeful Secției Parchetelor Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cel care a făcut rechizitoriul dosarului „Revoluției”, se pensionează începând cu data de 15 martie 2023.
Magistratul a depus la CSM cerere de pensionare în data de 24 februarie 2023. În aceeași zi, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât mutarea dosarului „Revoluției” de la Curtea Supremă la Curtea de Apel București, motivând că Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu nu fost președinte, respectiv viceprim-ministru al României, în perioada 22 decembrie – 30 decembrie 1989.
Citește și: Cât muncește un parlamentar. Programul pe zile și ore
În 28 februarie 2023, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a emis Hotărârea Nr. 149, care cuprinde propunerea trimisă președintelui României privind eliberarea din funcție, prin pensionare, a procurorului militar Cătălin-Ranco Pițu.
În Hotărârea CSM din 24 februarie 2023, se mai arată că magistratul are o vechime în funcția de judecător și procuror de peste 25 de ani, Cătălin Pițu având vârsta de 50 de ani.
Conform site-ului Parchetului General, Cătălin-Ranco Pițu „a fost numit procuror militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la data de 17 martie 2020.
Continuarea în Sunmedia
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: sunmedia.ro)