Procurorul vitezoman care a amendat polițiștii din răzbunare a fost exclus din magistratură

Data:

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus excluderea din magistratură a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. El a devenit cunoscut în 2018. În timp ce se deplasa către serviciu, Vasilescu a fost tras pe dreapta de doi polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Ialomița și amendat pentru viteză. Ulterior, procurorul i-a amendat pe cei doi polițiști cu 5000 de lei.

Oamenii legii au stabilit faptul că procurorul circula cu 36 km/h peste limita legală admisă și că nu avea Inspecția tehnică periodică a automobilului valabilă.

În momentul în care polițiștii i-au solicitat documentele, procurorul le-a prezentat legitimația de seriviciu și i-a amenințat că vor fi amendați considerând gestul agenților de a-l opri în trafic unul abuziv.

Au primit amenzile acasă

Ulterior, cei doi agenți au primit acasă, prin Poștă, ordonanțele de sancționare semnate de către procurorul Vasilescu, fiecare dintre aceștia fiind amendați cu câte 5000 de lei.

Inspecția Judiciară s-a sesizat și a stabilit că procurorul a comis patru abateri disciplinare, prevăzute în Legea 303/2004, privind statutul magistraților.

Magistratul poate contesta măsura la completul de 5 judecători a instanței supreme.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Constituția centenară

La sfârșitul acestei săptămâni se împlinesc 100 de ani...

Aktual24: Cotele la pariuri privind viitorul președinte al României. Geoană stă cel mai bine, Simion apare pe locul 6, Firea e pe 10

O casă de pariuri oferă clienților posibilitatea de a-și încerca norocul și în privința alegerilor prezidențiale. Cei mai mulți cred că Mircea Geoană va fi viitorul președinte al României.

Centru de Prevenție COVID-19 și alte Boli Infecțioase, înființat de UBB Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca înființează „Centrul de Prevenție COVID-19 și alte Boli Infecțioase”, în cadrul programului UBBMed.

Profesor de matematică, lăsat fără bani de un puşti, prin telefon

A încercat să-i învețe matematica pe unii deținuți, dar a căzut victimă unui hoț în vârstă de numai 15 ani. Este pățania unui botoșănean, cadru didactic la o unitate de învățământ special, care a rămas fără bani în cont, după ce și-a pierdut telefonul mobil.