Poliția Română: Noile uniforme se rup pentru că polițiștii și-au luat numere mai mici să pară „extrem de slim”

Data:

Uniformele primite de absolvenții școlilor de agenți de poliție în 2022 au început să se rupă. Produsele, nou fabricate și achiziționate în urma a două licitații, în valoare de circa 6 milioane de euro, adjudecate de firmele președintelui Senatului Universității din Craiova, au început să prezinte serioase semne de uzură după o scurtă perioadă de purtare, susțin reprezentanții Sindicatului Europol.

Pe de altă parte, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), cât și producătorul, susțin la unison că polițiștii ar fi de vină. Contactat de redactorul Stiricraiova.ro, Leonard Geo Mănescu, administrator, respectiv director la cele două firme care au fabricat și furnizat echipamentele, a susținut că polițiștii au cerut mărimi mai mici decât li s-ar fi potrivit.

Acesta a sugerat, în repetate rânduri, că în spatele acuzelor Sindicatului Europol s-ar afla, în fapt, „jocuri de interese”, iar publicația nu ar trebui să se implice.

„Materialele folosite nu corespund cu cele prezentate, iar colegii semnalează deja situații în care la o lună de la utilizare pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat la contactul cu dotările de pe centură, iar inscripțiile cu «Poliția» s-au dezlipit”, a acuzat Europol.

Printr-o adresă înaintată către toate structurile, datată 3 februarie, publicată de sindicat pe Facebook, Poliția Română susține însă că, printre cauzele care au dus la uzură ar fi faptul că polițiștii fie au ales măsuri mai mici decât cele care li s-ar fi potrivit, fie nu le-ar fi spălat și călcat corespunzător.

„Unii dintre polițiști, din dorința de a fi extrem de slim, au solicitat produse subdimensionate care nu au lejeritate pe aceștia, tensionând cusăturile și materialul”.

Citește continuarea pe Stiricraiova.ro

Citește și: Profesor la Oxford, despre plagiatele din România: „Reputația președintelui Iohannis e făcută praf”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Sindicatul Europol / Facebook)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related