Produsele antivirus de la companiile rusești, interzise în instituțiile publice din România – proiect de lege

Data:

Toate autoritățile și instituțiile publice din România vor fi obligate să dezinstaleze și să nu mai cumpere și să utilizeze produse și servicii de tip antivirus de la entități provenind din Federația Rusă sau aflate sub controlul Federației Ruse, precum soluțiile Kaspersky Lab ori ale Group-IB, potrivit unui proiect de lege inițiat de Ministerul Digitalizării, condus de liberalul Sebastian Burduja.

Rațiunile pentru care se instituie această interdicție sunt legate, pe de o parte, de contextul dat de războiul pornit de Federația Rusă asupra Ucrainei iar, pe de altă parte, de lipsa de independență a entităților rusești care furnizează soluții IT.

Măsura legislativă este inițiată într-un context european mai larg în care state membre UE au interzis expres produsele și serviciile „Kaspersky Lab” și ale companiei „Group-IB” deoarece există informații conform cărora cele două entități permit guvernului rus să penetreze sistemele și rețelele informatice în care le sunt instalate programele software”, se arată într-un draft de proiect de lege consultat de HotNews.ro.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Telenovela de la ANCPI continuă. Premierul Ciucă a cedat în fața UDMR și a prelungit controlul la instituție

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...