„Profa” de Religie de la Școala Hașdeu și-a făcut „Fabrică de Diplome”. Banii se pun în plic, „prefer așa!”

Data:

* Inventând o asociație fantomă și menționând un aviz al ISJ care nu există, Adriana Nastasă a lansat mare sesiune de comunicări științifice, „desfășurată online”
* Taxa de înscriere este de 220 de lei, iar banii se trimit direct în plic, prin firmă de curierat.
* Profesoara insistă în Regulamentul de participare că preferă această variantă, fără chitanțe, fără înregistrare fiscală
* Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar era stupefiată de informațiile furnizate. A cerut răgaz să găsească vreo explicație
* Profesoara de Religie oferă diplome la kilogram oricărui participant care plătește taxa, dar nu vrea să precizeze cine face jurizarea
* Evenimentul se vrea internațional, dar se desfășoară în apartamentul profesoarei, din zona Oancea

O profesoară de religie de la Școala Bogdan Petriceicu Hașdeu a făcut o asociație care eliberează adeverințe și diplome pentru proiecte despre care spune că sunt avizate ISJ, fără ca instituția să aibă cunoștință de așa ceva. A participat în trecut ca profesor la proiecte cu avizul ISJ, iar existența acestui document apare acum pe proiectele realizate de Asociația Specialiștilor în Educație „Magistrum”.

Pentru participarea la un singur proiect sunt eliberate nu mai puțin 26 de adeverințe și diplome despre care în prezentare se insistă că au număr de înregistrare pe anul școlar în curs. Participarea costă 220 de lei pentru fiecare profesor, iar acestora li se cere să pună banii în plic la Fan Curier sau prin mandat poștal, fără a fi menționat un cont bancar pentru operațiune. „Prefer colaborarea cu poșta privată”, scrie chiar profesoara Adriana Nastasă în prezentarea proiectului „File De Tradiție Multiculturală În Spațiul Românesc”, Ediția a  IV-a.

Când a văzut documentul care menționează date la care doar ea poate avea acces, nu l-a mai recunoscut, spunând că a fost editat. A folosit aceeași negație despre mai multe pasaje care îi puneau sub semnul întrebării activitatea.

Citește articolul integral în Reporteris

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...