Profesor la Facultatea de Jurnalism București, acuzat de zeci de studenți că îi jignește și umilește la cursuri

Data:

56 de studenți ai Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității din București, au publicat o scrisoare deschisă adresată rectorului UB Marian Preda, și membrilor Comisiei de Etică a Universității din București, prin care reclamă comportamentul nepotrivit al profesorului Marian Petcu, scrie Libertatea.ro.

„Cu o săptămână înainte de sesiune, la ultimul curs din online, nu aveam camera pornită, îmi era afișată poza de la Google Meet. În poză, purtam un maiou, ceva cu bretele subțiri, în orice caz.

A început să spună: «Doamne, când mă uit la pozele unora, și mai ales la pozele unor fete… este aici o domnișoară… te uiți la poza asta și ce vezi!? O poziție orgasmică. Uitați-vă și voi, ce credeți că vrea să transmită ea prin poza asta!? Ce credeți că vrea să obțină?!»”

Citește și: 4 semne rele pentru România

Acest episod a fost povestit pe Facebook de Andra, studentă în anul al II-lea la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) București, referindu-se la profesorul său Marian Petcu.

Conducerea universității a reacționat după plângerea studenților.

„Rectorul Universității din București, profesorul Preda, va solicita Comisiei de Etică o analiză riguroasă și lucidă a cazului, pentru a lua măsurile care se impun în situația de față”, a spus universitatea într-un comunicat.

„Universitatea din București dezavuează orice comportament sau atitudine umilitoare și care nu respectă demnitatea și integritatea unei persoane, indiferent de statutul sau poziția sa în cadrul comunității noastre academice”, a mai adăugat aceasta.

Consiliul Departamentului de Jurnalism al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a solicitat, vineri după-amiază, conducerii facultății o investigație, precum și suspendarea profesorului Marian Petcu. Decanul FJSC, Antonio Momoc, a anunțat deja că situația va fi analizată în consiliu. 

Continuarea în Libertatea.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related