Profesorul, istoricul și analistul politic Dennis Deletant, autorul a numeroase volume despre istoria României, a primit la Londra cetățenia română

Data:

Profesorul de limba română, istoricul, analistul politic și activistul Dennis Deletant a primit cetățenia română în cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada României la Londra.

„Un moment special: acordarea cetățeniei române profesorului britanic Dennis Deletant, personalitate culturală şi academică cu semnificative contribuții, vreme de decenii, la cunoașterea istoriei României, la promovarea limbii, a literaturii și a culturii române. Dennis Deletant este autorul a numeroase volume despre istoria României și, nu îl ultimul rând, un foarte bun vorbitor de română!”, a precizat, marți, Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

„E un moment aparte pentru toți cei care îi apreciază contribuția la cunoașterea istoriei României.

Dennis Deletant este profesor emerit la School of Slavonic and East European Studies, University College, London. Am avut bucuria de a-l întâlni la Londra în perioada 2003-2004, când conducea o serie de seminarii deschise, pe teme de istorie românească și est-europeană”, a scris, pe Facebook, fostul secretar de stat și senator Adrian Baboi-Stroe.

Citește și: Cristian Pătrăşconiu. Interviu Dennis Deletant: „Despre spioni, în sensul pozitiv al termenului” « putereaacincea.ro – PressHub

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: