duminică, 19 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateProiect de 11 milioane euro din fonduri UE pentru recensământul urșilor din...

Proiect de 11 milioane euro din fonduri UE pentru recensământul urșilor din România pe bază de probe ADN. Rezultatele vor fi cunoscute în 2023

Miniștrii Investiţiilor şi Proiectelor Europene și Mediului, Cristian Ghinea și Tanczos Barna, au anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, semnarea unui proiect de 11 milioane de euro din fonduri UE prin care va fi realizat recensământul urșilor din România pe bază de probe ADN. Tot în cadrul proiectului va fi realizat un centru de îngrijire a urșilor care nu mai pot fi lăsați în mediul lor natural și vor fi cumpărate 1140 de garduri electrice pentru fermieri.

Principalul obiectiv al proiectului este realizarea unui studiu științific privind populația de urs din România.

„Este o premieră mondială, la o asemenea populație de urs nu s-a făcut nicăieri în lume bazat pe probe genetice. Ultima raportare din 2016 era de 6.500-7.000 de exemplare. Cu siguranță astăzi este peste 7000. Este cea mai exactă metodă științifică prin care se poate estima o populație de urs. Nu putem vorbi de o numărare bob cu bob, exemplar cu exemplar, pentru că vorbim de un habitat natural. Estimarea în aceste condiții e cea mai bună, e bazată pe o metodă științifică și cu o colaborare cu experți internaționali”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE