Proiect de aproape 20 de milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Alba Iulia

Data:

Primăria Alba Iulia a lansat licitația pentru unul dintre cele două mari proiecte de infrastructură din municipiu.

Este vorba despre proiectul ,,Reabilitare infrastructură rețea majoră de transport public urban – municipiul Alba Iulia, lotul I” – lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, introducere a rețelelor în subteran, instalații de semaforizare și infrastructură pentru stațiile de autobuz, pe străzile: Lotul 1 – străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I și Ion I.C.Brătianu; Lotul 2 – străzile: Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, proiectul este finanțat prin POR 2014-2020 și are o valoare totală estimată de 98,2 milioane de lei fără TVA. Acest prim proiect este împărțit în trei loturi, dintre care două reprezintă lucrări, iar lotul trei – dotări. Joi a fost publicat în SEAP anunțul privind achiziția lucrărilor pentru loturile I și II, a căror valoare totală este de 75,9 milioane de lei, fără TVA.

“Sunt lucrări de anvergură, care vor schimba radical municipiul Alba Iulia și prin care vom moderniza mai multe zone vitale ale orașului”, a declarat Gabriel Pleșa.

Citește și: Atacul cibernetic împotriva unor instituții din România, revendicat de grupul pro-rus de hackeri Killnet

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai în București. Nicușor Dan: „Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de...

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...