Proiectul pressHUB market, în European Journalism Observatory

European Journalism Observatory (EJO), o rețea de 15 institute independente de cercetare media din 14 țări, a scris despre platforma pressHUB market, descriind-o ca o inițiativă ce poate încuraja cel puțin o schimbare de perspectivă privind publicitatea făcută de marile companii. “În loc de o piață media dominată în totalitate de mari editori de presă naționali, ar putea aduce mai clar  în cadru media locală”, precizează EJO. 

Articolul explică cum funcționează platforma online presshubmarket.ro: un client care dorește să facă publicitate națională, regională sau targetată pe anumite județe poate alege din magazinul online publicațiile ce fac parte din rețeaua pressHUB. Astfel, se adresează clienților prin intermediul presei locale, un segment ce nu era acoperit până acum de agențiile de publicitate, acestea concentrându-se pe mass media națională. 

“Publicitatea este cea mai mare sursă de finanțare nestatală pentru mass-media românească: se estimează că piața de publicitate media se va ridica în acest an la aproximativ 485 de milioane de euro, din care 20% revin presei online. Două treimi din publicitatea online revin Facebook și Google. Majoritatea celorlalte publicații , odată ce acești doi giganți tehnologici și-au luat partea, se concentrează în Bucureșt, în presa centrală.  Ideea unei platforme de finanțare descentralizate aparține lui Gabriel Baciu – membru al pressHUB, co-fondator inRoman – după ce altor membri ai rețelei li s-au retras veniturile din publicitate peste noapte, ca urmare a presiunii politice. Atunci s-a gândit la această soluție pentru a proteja independența financiară și editorială a presei locale.” 

Harta României care arată locațiile membrilor pressHUB market

Articolul integral al European Journalism Observatory despre pressHUB market poate fi citit aici: Romanian local media launch new funding platform. Proiectul pressHUB market reprezintă o premieră pentru presa românească și este finanțat de Digital News Initiative, un program Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Secția pentru procurori a CSM: ”Activitatea Inspecţiei Judiciare a avut un caracter unidirecţional, vizând doar anumiţi procurori, ceea ce contravine principiului imparțialității”

Procurorul Cristian Ban, membru al CSM, a solicitat, pe 23 martie, sesizarea Comisie speciale a Consiliului pentru analizarea si propunerea revocarii lui Lucian Netejoru...

Timişoara riscă să piardă titlul de Capitală Culturală Europeană 2023

Joi se va desfăşura o şedinţă de urgenţă convocată de Comisia Europeană, legată de Timişoara CCE 2023, pentru a vedea care sunt modalităţile de deblocare a proiectului.

Comisia Europeană, despre cazul celor trei magistrați propuși pentru suspendare: CSM-ului îi revine răspunderea de a lua în considerare normele privind libertatea de exprimare...

Comisia Europeană atrage atenția, într-un răspuns transmis Asociației Forumul Judecătorilor din România, că normele privind libertatea de exprimare trebuie luate în considerare de Consiliul...