Proiectul Sălii Polivalente din Iași, criticat de arhitecți. „Coroana Reginei sau coroana primarului?”

Data:

Arhitectura stabilită pentru clădirea Sălii Polivalente continuă să stârnească controverse în spaţiul public. Odată cu lansarea licitaţiei de execuţie, au existat numeroase reacţii cu privire la proiect, părerile fiind împărţite.

„Ziarul de Iaşi” a discutat cu mai mulţi arhitecţi din Iaşi şi din ţară: „formalism excesiv” şi „amplasament nepotrivit” sunt principalele concluzii ale arhitecţilor cu care am vorbit. Arhitectura Sălii Polivalente este inspirată din coroana Reginei Maria.

„Am ţinut cu dinţii să nu banalizăm un efort pe care statul român trebuie să-l facă pentru Iaşi şi pentru această regiune şi să ne acorde privilegiul de a construi o sală de sport a cărei arhitectură aminteşte aproape la nivel de detaliu de coroana Reginei Maria”, a spus, zilele trecute, primarul Mihai Chirica, într-o declaraţie cu un context mai larg în care a aminitit de edificiile pe care Primăria le-a dedicat memoriei Reginei Maria.

Unul dintre arhitecţii intervievaţi pe temă este un fost preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România, Şerban Ţigănaş, actual secretar general al Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor. Prima reacţie a acestuia a fost că proiectul sălii „doreşte foarte mult să epateze prin imaginea exterioară”

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Șapte morți într-un accident rutier în Iași

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...