Proiectul Spitalului Regional de Urgență Iași. Au trecut 7 ani și nu s-a ajuns nici măcar la faza licitației pentru execuție

Data:

În funcție de cum s-au rotit la Putere, la nivel central și local, PNL, PSD și USR, ba chiar și PMP, s-au poziționat laudativ sau critic la adresa noului proiect al Spitalului Regional de Urgență (SRU) Iași. Din 2016 se vorbește mai serios despre acesta. Însă, au trecut 7 ani și nici măcar nu s-a ajuns la faza licitației pentru execuție.

Actorii politici au rămas tot la sloganuri, declarativ toți îl susțin, însă se acuză reciproc pentru întârzieri. Singurul lucru palpabil: a apărut un site special dedicat investiției.

Principalii doi responsabili, „tehnocrații” ieșeni Bogdan Abalași (profesor de istorie) și Cristina Gafton (farmacistă), care au rezistat în funcție tuturor miniștrilor din 2018 încoace, nu discută direct cu ziariștii, ci doar prin intermediul biroului de presă. Peste 500 milioane de euro, termen de finalizare 2027, ar fi noile repere ale SRU.

Acum câteva zile, a fost lansată o pagină web dedicată Spitalului Regional de Urgență Iași. Potrivit acesteia, între iunie 2017 și martie 2019 a fost făcut studiul de fezabilitate, iar între iunie și decembrie 2018 evaluarea impactului asupra mediului. Pentru perioada martie 2022 – martie 2023 a fost prevăzută realizarea proiectului tehnic. Gradul său de progres ar fi acum de 70%.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: PODCAST | Vechea Cortină de Fier a determinat și ratele de vaccinare anti-COVID

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
1 COMENTARIU
  1. Nu se va construi decat in cazul in care, Romania, devine stat asocait cu SUA, sau concesioneaza investitiile in toate domeniile, vreunei tari europene mai puternice, care e interesata cumva, de ,,gurile Dunarii”, cum se spunea pe vremuri.
    Tot cam asa se intampla si cu vestita A 8, numita initial autostrada Montana, apoi autostrada Unirii..mai bine i-ar zice ,,Autostrada uimirii”, pentru ca e uimitor, ca din 2006 cand au inceput studiile de prefezabilitate, sa nu se stie nici azi, traseul corect, cel putin in ceea ce priveste zona Iasiului!!!!!!!!!!!!!!!!! Cereti asistenta de la Kosovo, ca ei sigur rezolva!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...