joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziPoliticăPSD refuză să plătească despăgubiri pentru 59 de tablouri de patrimoniu care...

PSD refuză să plătească despăgubiri pentru 59 de tablouri de patrimoniu care ar fi ars într-un incendiu de la sediul din Kiseleff

Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) a dat în judecată Partidul Social-Democrat, solicitând fie să i se restituie 59 de tablouri din patrimoniul național, fie să i se plătească contravaloarea acestora, estimată provizoriu la 260.000 de lei, rezultă din acțiunea Muzeului, introdusă la Tribunalul București, unde se judecă procesul. Plângerea Muzeului, consultată de G4Media.ro, a fost introdusă în luna mai, dar încă nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Contactat de G4Media.ro, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu avocații partidului și că PSD intentionează să plătească suma cerută de muzeu pentru a închide litigiul.

Tablourile au fost împrumutate formațiunii politice între 1993 și 1995. În timpul corespondenței dintre cele două părți pe marginea acestui subiect, PSD a transmis că tablourile au ars într-un incendiu și a promis că va plăti despăgubiri, dar apoi și-a retras oferta și a invocat ”forța majoră”.

În luna mai a acestui an, MNAC a chemat la bară PSD, procesul urmând a se desfășura la Tribunalul București. 

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE