PSD refuză să plătească despăgubiri pentru 59 de tablouri de patrimoniu care ar fi ars într-un incendiu de la sediul din Kiseleff

Data:

Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) a dat în judecată Partidul Social-Democrat, solicitând fie să i se restituie 59 de tablouri din patrimoniul național, fie să i se plătească contravaloarea acestora, estimată provizoriu la 260.000 de lei, rezultă din acțiunea Muzeului, introdusă la Tribunalul București, unde se judecă procesul. Plângerea Muzeului, consultată de G4Media.ro, a fost introdusă în luna mai, dar încă nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Contactat de G4Media.ro, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu avocații partidului și că PSD intentionează să plătească suma cerută de muzeu pentru a închide litigiul.

Tablourile au fost împrumutate formațiunii politice între 1993 și 1995. În timpul corespondenței dintre cele două părți pe marginea acestui subiect, PSD a transmis că tablourile au ars într-un incendiu și a promis că va plăti despăgubiri, dar apoi și-a retras oferta și a invocat ”forța majoră”.

În luna mai a acestui an, MNAC a chemat la bară PSD, procesul urmând a se desfășura la Tribunalul București. 

Citește articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual24: Interceptări din dosarul „Droguri pentru copiii de bani gata”. Filmare cu unul dintre liderii grupării

Interceptări din dosarul DIICOT privind „Droguri pentru copiii de...

Boala Lyme, amenințarea care crește odată cu încălzirea vremii. Cum se îndepărtează corect o căpușă

Mai multe persoane s-au prezentat, de la începutul primăverii,...

Google a lansat Bard, rivalul ChatGPT. Cine se poate înscrie pe lista de așteptare

Google a lansat o versiune propie de inteligență artificială,...

Gabi, fiul lui Nicolae Bădălău, cercetat de DNA pentru dare de mită

Gabi Bădălău, fiul fostului consilier al Curții de Conturi...