Pungi cu bani găsite la vicepreședintele Parlamentului European, socialista Eva Kaili, suspendată ieri din funcție

Data:

Vicepreședinte Parlamentului European Eva Kaili a fost suspendată, sâmbătă, de președinta Rioberta Metsola, în urma anchetei declanșate de Justiția belgiană care o acuză de corupție, conform presei internaționale.

Astfel, Metsola „a decis să suspende cu efect imediat toate puterile, îndatoririle și sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea sa de vicepreședinte al Parlamentului European”, a declarat un purtător de cuvânt citat de france24,com.

Decizia președintei PE vine după ce aceasta declarase, după reținerea vicepreședintei din Grecia, că „se opune cu fermitate corupției”, adăugând că va face tot ce îi stă în putință pentru a „ajuta cursul justiției”.

Europarlamentar socialist, Eva Kaili a fost arestată vineri, la câteva ore după ce alte patru persoane au fost reținute pentru audieri.

SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Kaili a pierdut și sprijinul familiei politice europene S&D, conform unui mesaj pe Twitter. Kaili, în vârstă de 44 de ani, este partenerul uneia dintre celelalte patru persoane reținute: Francesco Giorgi, asistent parlamentar în cadrul grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, a precizat o sursă France24.com.

O altă persoană reținută este fostul europarlamentar italian socialist Pier-Antonio Panzeri (2004-2019), dar și soția și fiica acestuia, conform unei surse guvernamentale de la Roma citată de AFP și Le Monde.

„Acesta nu este un incident izolat”, a declarat directorul Transparency International, Michiel van Hulten, citat de dw.com. „Deși acesta poate fi cel mai flagrant caz de presupusă corupție pe care Parlamentul European l-a văzut în mulți ani, nu este un incident izolat”.

Van Hulten a declarat că Parlamentul a devenit un stat în stat, permițând dezvoltarea unei culturi a impunității de-a lungul mai multor decenii, cu o combinație de reguli și controale financiare laxe și o lipsă totală de supraveghere a eticii, titrează G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...