Putin anunță o „nouă ordine mondială” și promite că va îndeplini toate „sarcinile” invaziei ruse în Ucraina

Data:

Președintele rus Vladimir Putin și-a încheiat discursul de la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg afirmând că „Rusia intră în această eră care începe ca o națiune puternică și suverană”, relatează BBC.

„Vom folosi cu siguranță oportunitățile colosale oferite de vremurile actuale și vom fi și mai puternici”, spune Putin.

„Este evident că regulile, esența noii ordini mondiale, vor fi stabilite de state puternice și suverane.” Restul, susține el, sunt „condamnate să rămână colonii fără drepturi”.

De asemenea, liderul de la Kremlin a promis că va îndeplini toate presupusele „sarcini” ale acțiunii militare a Moscovei în Ucraina, potrivit CNN.

El a calificat „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina drept „decizia unei țări suverane bazată pe dreptul de a-și apăra securitatea”. El a promis că „toate sarcinile operațiunii speciale vor fi îndeplinite”.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...