Radio România deschide anchetă după ce a fost modificat un articol ce-l viza pe generalul Ciucă / A fost scoasă declarația premierului desemnat în care a spus că nu va face politică/ Se suspectează o acțiune din afara instituției

Data:

O declarație a premierului desemnat, generalul Nicolae Ciucă, din iunie 2018, în care acesta spunea că nu va face politică a fost ștearsă dintr-un articol postat pe site-ul Radio România, anunță conducerea instituției într-un comunicat de presă.

Radio România a lăsat pe site ambele știri și a anunțat autoritățile invocând prevederea articolul 360 din Codul Penal, privind accesul, fără drept, la un sistem informatic, faptă care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

”Până acum nu există indicii că ar fi fost rezultatul unui proces editorial intern, cu atât mai puțin rezultatul unui act de cenzură în Radio România. Primele date sugerează mai degrabă că este efectul unui acces neautorizat în sistemele Radio România, ceea ce poate constitui o faptă penală, cu repercusiuni majore asupra autorului/autoarei”, anunță Radio România.

În perioada imediat următoare toate sistemele informatice ale Radio România vor face obiectul unui audit de securitate și instituția cere sprijinul instituțiilor cu atribuții în acest domeniu.

”Având în vedere potențialul de faptă penală al acestui incident, nu vom putea oferi în perioada următoare amănunte suplimentare, pentru a nu pune în pericol ancheta. Radio România regretă profund acest incident. Suntem conștienți că are potențialul de a știrbi din credibilitatea sa în rândul ascultătorilor săi și al celor care se informează din siteurile pe care le gestionăm”, a mai transmis instituția, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat, deși este acuzat de luare de mită

Iulian Dumitrescu candidează pentru un nou mandat de preşedinte...