Radu Banciu, amendat cu 25.000 de lei, pentru că a spus despre femei că le place să fie bătute

Data:

Jurnalistul Radu Banciu a fost sancționat marți de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu 25.000 de lei, pentru afirmații care aduc atingere demnității femeilor.

„…sunt atât de proaste cele mai multe dintre ele încât asta își doresc în realitate”; „99% din femeile pe care le-am cunoscut își doreau să le mai plesnești din când în când”; „eu de abia aștept să vină bărbatul acasă să-mi dea două-trei dosuri de palmă de să mă lase lată. Sau să îmi dea în fiecare seară numai la ficat”, a declarat Radu Banciu, într-o emisiune TV, în septembrie 2022.

Citește și: SURSE Incertitudine la DNA după alegerea făcută de Predoiu pentru șefia instituției

Cătălina Olteanu, membră în Colegiul Director al CNCD, consideră că, prin decizia de astăzi, consiliul reafirmă că dreptul la libertate de exprimare comportă îndatoriri și responsabilități.

„Într-o societate democratică, femeile nu mai pot fi folosite ca mijloc de creștere a audienței. Femeile sau alte categorii vulnerabile nu mai pot fi folosite ca țap ispășitor pentru lipsa educației despre drepturile omului, a respectului sau empatiei”, a transmis Cătălina Olteanu, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

  1. […] „…sunt atât de proaste cele mai multe dintre ele încât asta își doresc în realitate”; „99% din femeile pe care le-am cunoscut își doreau să le mai plesnești din când în când”; „eu de abia aștept să vină bărbatul acasă să-mi dea două-trei dosuri de palmă de să mă lase lată. Sau să îmi dea în fiecare seară numai la ficat”, a declarat Radu Banciu, într-o emisiune TV, în septembrie 2022, potrivit PressHub […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima zi de înscriere la examenul de Bacalaureat, cu angajații din învățământ în grevă generală de o săptămână

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 a rămas...

Cele mai mari pensii pe bază de contributivitate din județul Iași

„Ziarul de Iaşi” a abordat zilele trecute subiectul pensiilor...