joi, 23 septembrie 2021
AcasăRecomandateRăniți în Afganistan, umiliți: Mi-au dat funcția de ospătar, dar cu handicap...

Răniți în Afganistan, umiliți: Mi-au dat funcția de ospătar, dar cu handicap la picioare cum să fac?

Doi militari răniți în Afganistan, Eugen Valentin Pătru și Marian Nicula, se luptă de ani să își obțină drepturile prevăzute de Ordonanța 82/2006. Nu sunt singurii, dar în cazul lor unica soluție rămasă, după demersuri îndelungate, este apelul la justiție.

Ei nu vorbesc public decât când li se permite de către șefii ierarhici. De obicei, sunt prezentați ca eroi în spital sau în ceremonii publice unde politicienii și generalii nu prididesc să se fotografieze cu acești tineri mutilați pe viață. Când reflectoarele se sting, răniții rămân să își oblojească sechelele și să intre în tranșeele unei birocrații incredibile pentru a primi drepturi firești, prevăzute de lege.

Europa Liberă a aflat povestea lor prin intermediul avocatei Ioana I. care îi reprezintă. Nu a dorit să îi fie amintit numele din decență, pentru a nu obține publicitate pe suferința militarilor răniți, care i-au relatat ce au pățit.

Citește articolul complet în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE