Raport al Comisiei Europene: sud-estul României, cel mai puțin competitivă regiune din UE

Data:

Comisia Europeană a publicat Indicele competitivității regionale (ICR), o versiune complet revizuită a unui instrument consacrat care măsoară diferite dimensiuni ale competitivității pentru toate regiunile UE.

ICR 2.0 complet revizuit arată că există încă diferențe mari între regiunile UE. Indicele arată, de asemenea, că regiunile Utrecht, Zuid-Holland, ambele din Țările de Jos, și regiunea pariziană Île-de-France sunt cele mai competitive din UE.

La polul opus, ultimele două locuri din UE în ceea ce privește competitivitatea sunt ocupate de două regiuni din România. Pe ultimul este Sud-Estul (care are în componență și Galațiul), cu un scor de 44,9 puncte, față de media de 100 de la nivelul UE. Imediat deasupra este Regiunea Nord-Est, cu 46,6 puncte. Ca și comparație, Utrecht are 150,9 puncte, Zuid-Holland are 144,1, iar Île-de-France are un punctaj de 142,8.

Dacă ne referim și la Regiunea Sud-Vest Oltenia (47,9 p), România are trei dintre cele mai sărace regiuni din Uniunea Europeană. Între ele se află și regiunea Severozapaden din Bulgaria, cu 46,9 puncte. Singura regiune românească „mai dezvoltată” este București-Ilfov, pe poziția a 145-a din totalul celor 234 regiuni din UE ,cu un scor de 91,9, la o diferență foarte mare de celelalte regiuni naționale.

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: Ecopolis: Ministerul Mediului nu are contract de mentenanță pentru senzorii de praf, iar Protecția Mediului nu are bani de filtre

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...