Raport Freedom House: Democrația în România suferă la capitole precum guvernarea locală și independența presei (europalibera.org)

Data:

Un număr în creștere de lideri din Europa Centrală și de Est au abandonat orice intenție de a respecta regulile democrației, arată raportul anual Nations in Transit 2020, elaborat de Freedom House. România este în continure o democrație semi-consolidată, dar înregistrează scăderi.

România este catalogată, în document, drept o democrație semi-consolidată, în aceeași categorie cu Bulgaria, Croația și Polonia. Pe o scară de la 1 la 7 (unde 7 este nota cea mai bună), România are un scor mediu de 4,43. Cel mai bun scor al României în raportul Nations in Transit a fost în anul 2017, cu 4,61. În 2010, scorul României era de 4,54.

Referitor la indicatorul Independența Justiției, în scădere față de anii anteriori, Cristina Guseth, directorul Freedom House România a declarat pentru Europa Liberă că tendința de scădere se va manifesta și în următorii ani.

Tot ce s-a întâmplat în România de la OUG13 încoace a slăbit statutul procurorilor. În condițiile în care România este una dintre primele țări sursă din Europa la traficul de persoane, a încheia dosarul Țăndărei cu achitare prin prescriere înseamnă că 10 ani de zile cât a durat procesul s-a jucat această carte a prescrierii voit.

Cristina Guseth

Photo by Dimitry Anikin on Unsplash

Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războiul designerilor români după moartea fostei regine a Angliei. Cătălin Botezatu versus Andreea Tincu

A trecut o săptămână de la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, moment care a marcat şi încheierea celor zece zile de doliu în Marea Britanie. 

EXCLUSIV. Întreaga povestea a unei descoperiri care a făcut senzație. Vechile cărți din Mediaș

La mijlocul lunii septembrie, un mesaj postat pe rețelele...

PILOȘII 2022. Zeci de angajări pe salarii grase în ultimul val din Primăria Iași

Nașul și fina, de mână în Primăria Iași. Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, va reveni din octombrie într-o funcție de șef serviciu retribuită cu 14.025 lei (brut).

Rețeta prin care se pot elimina concurenții pentru a câștiga BMW-urile prietenului lui Iohannis

Președintele USR, Cătălin Drulă, a explicat marți cum se...