Raport Freedom House: Democrația în România suferă la capitole precum guvernarea locală și independența presei (europalibera.org)

Data:

Un număr în creștere de lideri din Europa Centrală și de Est au abandonat orice intenție de a respecta regulile democrației, arată raportul anual Nations in Transit 2020, elaborat de Freedom House. România este în continure o democrație semi-consolidată, dar înregistrează scăderi.

România este catalogată, în document, drept o democrație semi-consolidată, în aceeași categorie cu Bulgaria, Croația și Polonia. Pe o scară de la 1 la 7 (unde 7 este nota cea mai bună), România are un scor mediu de 4,43. Cel mai bun scor al României în raportul Nations in Transit a fost în anul 2017, cu 4,61. În 2010, scorul României era de 4,54.

Referitor la indicatorul Independența Justiției, în scădere față de anii anteriori, Cristina Guseth, directorul Freedom House România a declarat pentru Europa Liberă că tendința de scădere se va manifesta și în următorii ani.

Tot ce s-a întâmplat în România de la OUG13 încoace a slăbit statutul procurorilor. În condițiile în care România este una dintre primele țări sursă din Europa la traficul de persoane, a încheia dosarul Țăndărei cu achitare prin prescriere înseamnă că 10 ani de zile cât a durat procesul s-a jucat această carte a prescrierii voit.

Cristina Guseth

Photo by Dimitry Anikin on Unsplash

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...