Raportul copy-paste: Raportul primarului Florin Birta privind starea Oradiei în 2021 a fost făcut „din pix”!

Data:

Documentul este lung de peste 600 de pagini, raportul primarului Florin Birta privind starea economică, socială şi de mediu pe anul 2021 pare scris pentru sertar.

Redactat într-o limbă de lemn, documentul nu a putut fi citit în integralitate nici măcar de cel care îl semnează. „E foarte complex. Recunosc că l-am citit doar pe diagonală”, recunoaşte Birta.

Oficial ne merge bine!

Codul Administrativ obligă primarii să prezinte în primul trimestru al anului un raport privind starea economică, socială şi de mediu a localităţii. Prezentarea „fotografiei la minut” este prima obligaţie trasată de legiuitor primarului în exercitarea atribuţiunilor acestuia.

Văzut ca o corvoadă, raportul primarului Florin Birta pentru anul 2021 a fost tratat ca atare. Întins pe 678 pagini, documentul – emis de Direcţia Juridică a Primăriei – este cu 115 pagini mai lung decât cel de anul trecut, pe care îl copiază, şi de două ori peste cel din 2019.

În ciuda volumului, informarea este doar o însăilare a rapoartelor de activitate prezentate încă din iarnă de directorii Primăriei. Spre exemplu, orădenii sunt reinformaţi triumfal că oraşul îşi păstrează calificativul Fitch „recomandat investiţiilor”, încasările din amenzile de parcări au crescut cu 30%, datoria publică de 16,5% se păstrează sub pragul legal de 30%, investiţiile s-au ridicat la 90 milioane euro şi altele. Toate bune!

Copie la indigo

Concret, rapoartele directorilor APTOR sau Direcţiei Poliţiei Locale au fost copiate integral, cele ale direcţiilor Patrimoniu Imobiliar şi Asistenţă Socială au fost făcute după power-point-urile deja publice, iar cele ale direcţiilor Economică şi de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională au fost umflate cu cifre şi tabele, ca să pară mai elaborate.

Redactat într-un limbaj de lemn, documentul abundă în lozinci. Potrivit Primăriei, „contextul actual, prin prelungirea stării de alertă datorată efectelor evoluţiei Covid-19, şi-a pus amprenta şi asupra activităţii publice locale, care a fost nevoită a lua măsuri rapide pentru protejarea angajaţilor, a serviciilor publice locale, a locuitorilor, dar şi a mediului de afaceri local, concomitent cu păstrarea unui echilibru bugetar prin menţinerea unui bun nivel al încasării impozitelor şi taxelor, dar şi prin grija faţă de cheltuirea banilor publici”, scrie BIHOREANUL.

Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Anonimă din Iași prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”. Niciun politician corupt nu e anchetat

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...