Război în Ucraina, ziua 229: centrul Kievului, atacat cu rachete

Data:

Președintele rus, Vladimir Putin, urmează să convoace consiliul de securitate națională în cursul zilei de luni, în urma exploziei de sâmbătă, care a distrus parțial podul Kerci, construit special la ordinul lui Putin și care leagă Crimeea de Rusia. Liderul de la Kremlin a acuzat Ucraina că a orchestrat ceea ce el a numit un ”atac terorist” asupra podului cheie care leagă Rusia de Crimeea. Ucraina nu a revendicat în mod direct responsabilitatea pentru acest atac. Un alt atac lansat în cursul nopții asupra orașului ucrainean Zaporojie a făcut mai multe victime, a declarat guvernatorul regional.

Rusia a mărit la șase numărul navelor înarmate cu rachete gata de luptă din Marea Neagră, potrivit Comandamentului Operațional Sud, transmite Ukrainska Pravda.

„Unsprezece nave ale flotei inamice fac manevre în apropierea coastei Crimeei, în Marea Neagră. Inamicul și-a mărit brusc numărul de nave înarmate cu rachete gata de luptă la șase, inclusiv două submarine”, a scris Comandamentul Operațional Sud pe Facebook.

Patruzeci de rachete de croazieră Kalibr sunt îndreptate spre Ucraina, susțin oficialii ucraineni.

08:34Mai multe explozii s-au auzit luni dimineață în centrul Kievului, potrivit jurnalistului ucrainean Illia Ponomarenko.

Șeful administrației din Zaporojie, Anatoli Kurtev, a anunțat că un civil a murit până în prezent în atacul care a lovit orașul din sud-estul țării cu puțin înainte de ora 3 dimineața, transmite The Guardian. Alte șase persoane au fost rănite, printre care și un copil. Operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare. (Hotnews.ro)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...