​Războiul pentru borș între Rusia și Ucraina. Cine are dreptate?

Data:

„Ei nu au vrut să împărtăşească reţeta de borş. Trebuia să aparţină unui singur popor, unei singure naţionalităţi. Ei nu puteau suporta gândul că fiecare gospodină din lume ar putea să o gătească în felul ei. Despre asta este vorba. Xenofobia, fascismul, extremismul” – este comentariul Mariei Zaharova, directorul departamentului de informare şi presă al Ministerului rus de Externe, despre ucraineni şi borş, la sfârşitul săptămânii trecute.
Dacă borşul este unul dintre teritoriile pe care le revendică Federaţia Rusă, atunci desfăşurarea conflictului declanşat de ţara lui Putin pe 24 februarie poate fi descrisă, în limbaj popular şi familiar astfel: Rusia i-a suflat Ucrainei în borş. Armata lui Putin credea că va veni în ţara vecină ca la borş, însă lui Volodimir Zelensky i s-a iuţit tărâţa în borş. Cu ajutor extern şi cu o mobilizare care face lumea să vorbească de un nou model de leadership, a obţinut câteva victorii semnificative. Cum ar fi anihilarea unui număr important de comandanţi ruşi. Le-a dat borşul. Deşi în tot acest timp au mâncat borş că luptă împotriva naziştilor din Ucraina, după o lună de război, Putin şi acoliţii lui s-au umplut de borş.
Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro
Citește și: Averi la Poliția de Frontieră Iași. Plopeanu si Stan, cei mai bogați din Est: vile uriașe, case de vacanță, zeci de hectare

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

UPDATE/VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.