Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: „Suntem în punctul în care mai există o singură soluție: un lockdown”

Data:

Expertul în sănătate publică al Universității Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheș, a mărturisit că având în vedere situația Covid-19 dezastruoasă din România mai rămâne o singură soluție pentru a opri răspândirea virusului: un alt lockdown.

Expertul a spus că singura soluție pe care o mai putem aplica este un lockdown în România, fie carantinarea orașelor, fie a întregii țări.

„Văd doar două variante: un lockdown soft în care să intre toate orașele mari, pentru că acolo este densitate populațională mare și transmitere mai intensă, implicit trecerea în online a tuturor școlilor din România, pot rămâne deschise doar clasele I-IV. Sau un lockdown hard, să se treacă în lockdown toată țara. Problema este că din acest moment, în fiecare zi, cel puțin două-trei săptămâni, numărul de morți va crește. Sincer, eu sunt stupefiat și nu știu cum aș putea dormi noaptea dacă aș fi președintele Klaus Iohannis sau Florin Cîțu”, a spus Răzvan Cherecheș la europafm.ro.

Citiți articolul integral pe Monitorulcj.ro

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...