Reacția CNA la inițiativa AUR de depistare a celor mai „toxice organe de presă”: O încercare de intimidare a jurnaliștilor

Data:

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) critică îndemnul public formulat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor – AUR pentru realizarea unui top al celor mai „toxice organe de presă”.

„Îndemnul a fost asumat fără rezerve de către copreședinții formațiunii politice, concretizându-se în nominalizări ale unor posturi de televiziune sau radio.

Membrii CNA consideră ca acest tip de atac politic la adresa presei este o încercare de intimidare a jurnaliștilor și o subminare a angajamentelor statului român în privința libertății mass-media, ca parte a parcursului european al României și un atac la adresa valorilor democrației”, se arată într-un comnicat al CNA, semnat de vicepreședintele Nicolaie Bălașa-Sorescu.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului, sesizate de CNA

Consiliul National al Audiovizualului, în calitatea sa de garant al interesului public în domeniul comunicării audiovizuale a anunțat că sesizează comisiile de specialitate ale Parlamentului si a făcut un apel la aplicarea mecanismelor interne ale acestuia, astfel încât asemenea derapaje să fie prevenite.

„În acest sens, menționăm prevederile legale din Legea audiovizualului nr. 504 din 2002, privind protecția jurnaliștilor:

Art. 8. (1) Autoritățile publice abilitate asigură, la cerere:

a) protecția jurnaliștilor în cazul în care aceștia sunt supuși unor presiuni sau amenințări de natură să împiedice ori să restrângă în mod efectiv libera exercitare a profesiei lor;

b) protecția sediilor și a localurilor radiodifuzorilor, în cazul în care acestea sunt supuse unor amenințări de natură să împiedice sau să afecteze libera desfășurare a activității lor.
(2) Protecția jurnaliștilor și a sediilor sau a localurilor radiodifuzorilor, în condițiile alin. (1), nu trebuie să devină pretext pentru a împiedica sau a restrânge libera exercitare a profesiunii ori a activității acestora”, se mai arată în comnicatul CNA.

Citește și: De la „liste negre” la crimă e doar un pas. Atacul AUR la jurnaliști, inacceptabil – PressHub

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat. Președintele rus exclude o nouă mobilizare a rezerviştilor

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina...