Site-ul anti-Putin Aktual24.ro a fost închis pentru presupusă propagandă pro-rusă. Reacția lui Ovidiu Albu: „Sunteți nebuni?”

Data:

Deși a publicat numeroase articole în care condamna atacul rus asupra Ucrainei, publicația Aktual24.ro a fost pusă în aceeași oală cu site-urile de propagandă pro-rusă și închis.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat joi o listă de site-uri cu activitate în contextul crizei Ucraina – Rusia, inclusiv adrese IP specifice utilizate în atacuri malware, listă pe care o va actualiza frecvent.

Lista cuprinde 11 site-uri de fake news și fraude cu activitate în contextul crizei Ucraina – Rusia și peste 70 de adrese IP de pe care sunt propagate atacuri cibernetice și malware ce pot acționa inclusiv în România.

Printre acestea, și site-ul Aktual24.ro, care, de fapt, a publicat exclusiv articole prin care condamnă războiul din Ucraina și pe Vladimir Putin.

Citeșțe și: DNSC: Lista site-urilor fake news și a adreselor IP care propagă atacuri cibernetice și malware în contextul invaziei Rusiei în Ucraina

„Am ajuns la peste 300-400.000 de unici pe zi, tocmai cu stiri anti-Putin si anti-Kremlin”

„Ma confrunt cu o situatie absolut nebuneasca si total absurda. Domeniul aktual24.ro a fost anulat brusc si absolut fara nicio explicatie in aceasta seara. Ulterior, a aparut un comunicat al Directoratului National de Securitate Cibernetica cu o lista de site-uri rusesti de propaganda interzise pentru fake news in care a fost bagat si aktual24.ro. Sunteti nebuni?

Unde ati vazut propaganda pro-Moscova pe aktual24.ro? Sunt mii de trolli care ma injura, imi doresc toate ciumele si bolile pentru ca scriu rele de Putin si astia ma interzic pentru ca ii fac propaganda lui Putin? In plus, sunt invocate doua IP din Germania legate de aktual24.ro”, a scris Ovidiu Albu, proprietarul site-ului, pe Facebook.

Acesta a menționat că cela două IP sunt, de fapt, adresele serverelor pe care se află site-ul.

„Sunt convins ca toata povestea are legatura cu cresterea masiva de trafic din aceasta perioada, am ajuns la peste 300-400.000 de unici pe zi, tocmai cu stiri anti-Putin si anti-Kremlin. Le stiti, le-ati vazut. Undeva a deranjat extrem de tare si s-a bagat tocmai un fake news despre aktual24.ro.
Am dus o munca titanica sa ajung aici, iar acum ma trezesc interzis in baza unei minciuni cat Rusia de mare. Este pur si simplu grotesc ce mi se intampla. Voi incerca maine sa aflu de unde a pornit aceasta dementa sinistra”, a scris Ovidiu Albu pe Facebook.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Multumim! Jurnalisti, publicatii si ONG-uri ne-au fost alaturi: „Decizie abuziva de inchidere a site-ului aktual24.ro” – Diaspora Romania

    […] PressHub: Site-ul anti-Putin Aktual24.ro a fost inchis pentru presupusa propaganda pro-rusa. Reactia lui Ovidiu Albu: „Sunteti nebuni?” […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei Europene | Politico

Iohannis printre favoriții pentru funcția de președinte al Comisiei...

Una din trei mame minore a rămas gravidă la 15 ani

Una din trei mame minore a rămas însărcinată pentru...

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, deși termenul a fost deja depășit 

BEC permite ruperea alianței PSD-PNL la București, printr-o hotărâre...