Reacții absurde la acuzațiile de agresiune sexuală aduse preotului Visarion Alexa

Data:

​După cel mai recent caz public de agresiune sexuală, cel cu preotul Visarion Alexa, Hotnews.ro a vorbit cu femei care s-au exprimat pe internet în sensul blamării victimei, nu a agresorului. De ce se întâmplă acest lucru în societatea românească? A căutat răspunsuri împreună cu Oana Băluță, conferențiar universitar doctor și cercetătoare specializată în studii de gen și politică.

„Este o relație de putere, cât se poate de consistentă, între un preot și enoriași. Prin urmare, relația asta de putere vulnerabilizează și mai mult victima și îi împinge pe oameni să o blameze și mai tare. Asta se întâmplă pentru că ei investesc preotul cu un tip de autoritate și de încredere.

Atunci, pare de neimaginat că un preot ar hărțui sau agresa sexual o femeie la spovedanie”, explică Oana Băluță.

Multe dintre comentarii din mediul online o acuză pe victimă pentru că ar fi purtat decolteu. Discursul de tip „femeia e o ispită”, propagat de multe ori chiar de către Biserică, i-a făcut pe oameni să blameze și mai mult victima.

Citește și: Mobilizarea parțială decretată în Rusia îi determină pe moldovenii care au mai rămas în Federație să revină urgent acasă

„Agresiunea sexuală nu are legătură cu vestimentația sau cu vreun comportament al victimei, ci cu relația aceasta de putere. Agresiunea sexuală este despre faptul că un om abuzează pentru că știe că se află într-o relație de putere și e conștient că s-ar putea să scape”.

Continuarea, pe Hotnews.ro!

FOTO: Pixabay.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related