Rechizitoriul DNA în Dosarul Tabla: Costel Alexe, fost ministru al Mediului, invoca realizarea unei grădini zoologice

Data:

Rechizitorul Direcției Naționale Anticorupție arată, în detaliu, modul în care Costel Alexe, fost ministru al Mediului, a cerut mită de la un oficial al combinatului siderurgic din Galați, precum și ingineriile birocratice puse la cale pentru a ascunde șpaga ca fiind o sponsorizare acordată unei asociații a familiei sale. În acest sens, unul dintre contractele de sponsorizare a fost antedatat, lucru dovedit de anchetatori, scrie ReporterIS.

Procurorii DNA au relatat că, în ianuarie 2020, Alexe, pe atunci ministru, a vizitat combinatul gălățean: „În acest context, după ce a luat la cunoștință, în mod direct, despre posibilitățile combinatului siderurgic de a-i pune la dispoziție anumite produse siderurgice de care avea nevoie, în data de 06.04.2020, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din București, Costel Alexe i-a pretins lui Bogdan Grecu, reprezentant al Sidex SA, mai multe produse siderurgice (tablă cutată – 2800 mp, șipcă gard – 1600 ml, bară rectangulară 15cmx15cm – 120 ml, bara rectangulară 4×3 sau 4×4 – 1000 m, tablă pentru pereți – 1300 mp), invocând realizarea unei grădini zoologice în județul Iași”.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related