Rechizitoriul DNA în Dosarul Tabla: Costel Alexe, fost ministru al Mediului, invoca realizarea unei grădini zoologice

Data:

Rechizitorul Direcției Naționale Anticorupție arată, în detaliu, modul în care Costel Alexe, fost ministru al Mediului, a cerut mită de la un oficial al combinatului siderurgic din Galați, precum și ingineriile birocratice puse la cale pentru a ascunde șpaga ca fiind o sponsorizare acordată unei asociații a familiei sale. În acest sens, unul dintre contractele de sponsorizare a fost antedatat, lucru dovedit de anchetatori, scrie ReporterIS.

Procurorii DNA au relatat că, în ianuarie 2020, Alexe, pe atunci ministru, a vizitat combinatul gălățean: „În acest context, după ce a luat la cunoștință, în mod direct, despre posibilitățile combinatului siderurgic de a-i pune la dispoziție anumite produse siderurgice de care avea nevoie, în data de 06.04.2020, la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din București, Costel Alexe i-a pretins lui Bogdan Grecu, reprezentant al Sidex SA, mai multe produse siderurgice (tablă cutată – 2800 mp, șipcă gard – 1600 ml, bară rectangulară 15cmx15cm – 120 ml, bara rectangulară 4×3 sau 4×4 – 1000 m, tablă pentru pereți – 1300 mp), invocând realizarea unei grădini zoologice în județul Iași”.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...