miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăRețeaRecomandările specialiștilor pentru recuperarea post-COVID-19

Recomandările specialiștilor pentru recuperarea post-COVID-19

Valul 4 , poate cel mai dramatic de până acum, a fost depăşit, se pare. Dar medicii specialişti atrag atenţia asupra sidromului post-COVID, de care sunt afectaţi tot mai mulţi foşti infectaţi. 43% dintre cei care au trecut prin infecţia cu SARS-COV 2 rămân cu sechele, adesea grave, care le afectează viaţa, şi care încă nu se ştie cum şi când vor dispărea. În cazul în care se refuză recuperarea, toţi foştii pacienţi ar putea ajunge din nou pe patul de spital, de data aceasta în secţii de alte patologii, avertizează infecţioniştii.

Medicii infecţionişti ieşeni spun că 43% dintre foştii pacienţi COVID internaţi rămân cu sechele după ce au trecut prin boală. Principala afectare este cea pulmonară, dar s-a constat că apar şi afectări cardiace, renale sau ale sistemului nervos.

“Sindromul post Covid 19 este o realitate de care trebuie să ţinem seama. Este vorba de un cortegiu de simptome pe care şi noi doctorii acum le descoperim. Este vorba de afectare pulmonară, cardiacă, renală, afectarea sistemului nervos central”, a spus Carmen Dorobăţ, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecţioase.

Citiți articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citiți și

Pacient COVID-19: Mie nu mi se va întâmpla. Sunt cuvintele pe care ai vrea să le înghiți când afli că ai fost atât de naiv

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE