Rectificarea bugetară dă partea leului la Ministerul Finanțelor – capitolul care cuprinde și Fondul de rezervă din care premierul poate face plăți către primari. Ministerul Dezvoltării primește doar 1,8 miliarde de lei față de cele 4 miliarde cerute pentru PNDL

Data:

Proiectul de rectificare bugetară consultat de G4Media.ro prevede o creștere a alocărilor către ministerele și instituțiile centrale de 8,9 miliarde de lei, cea mai mare sumă fiind alocată Ministerului Sănătății – peste 3,5 miliarde de lei.

Pe locul secund ca alocare se situează Ministerul Finanțelor, cu 3 miliarde de lei pentru capitolul ”Acțiuni generale”. La acest capitol intră plățile la bugetul UE, plats de dobânzi, dar șia Fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, din care executivul face de obicei plăți pentru primăriile aflate în dificultate financiară. Acest fond a fost utilizat de-a lungul timpului ca instrument politic. De remarcat că fondul de rezervă a fost stabilit în legea bugetului la 590 milioane de lei.

Proiectul de rectificare propus de guvern prevede un plus de 1,8 miliarde de lei pentru Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care ministerul a cerut circa 4 miliarde de lei pentru proiectele începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL – fazele 1 și 2).

Citește articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...