Reducerea TVA-ului la facturile de energie, o soluție liberală ignorată de premierul Cîțu

Data:

În ultima perioadă constatăm o creștere importantă de prețuri, atât pe piața europeană, cât și pe cea națională. În contextul noilor schimbări majore în piața energiei, în ultimele luni, Guvernul a căutat soluții pentru protejarea populației și economiei față de creșterile alarmante de preț în sectorul energetic.

Pe lângă creșterea cererii de energie (electrică și gaze naturale), determinată de reluarea activității economice la niveluri similare celor dinainte de perioada pandemică (situație care a dus creșterea economică în Uniunea Europeană, la fel ca și în România), a intervenit și majorarea prețurilor la care se tranzacționează certificatele de emisii (chiar la peste 57 euro) ca urmare a angajamentelor statelor membre UE de a face tranziția către surse nepoluante și sustenabile de energie, ceea ce a condus la o creștere importantă a prețurilor energiei electrice și gazelor naturale. În plus, guvernul român a decis liberalizarea pieței de energie tocmai în acest moment critic, fapt care a contribuit și el la creșteri de prețuri.

La începutul săptămânii au fost anunțate măsurile adoptate, care se referă la compensarea facturilor la energie cu un anumit procent. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat luni seară, după ședința de guvern, că a fost adoptată ordonanța de urgență privind compensarea facturilor la energie electrică și la gaze pentru sezonul rece 2021-2022. Compensarea se va face pentru toate prețurile care depășesc prețul de 68 de bani pe megawatt. Impactul bugetar pentru compensarea facturilor este undeva la 1,3 -1,4 miliarde de lei, a precizat ministrul.

Citiți articolul integral pe Nasaudeanul.ro

spot_imgspot_img
Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...