miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăFără categorieRegistrul securiștilor, un pas mai aproape. Claudiu Năsui: "Vinovații au scăpat, ba...

Registrul securiștilor, un pas mai aproape. Claudiu Năsui: „Vinovații au scăpat, ba chiar s-au reintegrat”

Fostul ministru (USR) al Economiei Claudiu Năsui spune că foștii securiști au rămas în mare parte la conducerea țării noastre și că e nevoie de puțină voință politică ca să aflăm adevărul despre Securitate.

Registrul securiștilor ar trebui să facă lumină în această nebuloasă.

Registrul securiștilor, un pas mai aproape

Nu trebuie să uităm niciodată teroarea pe care fosta Securitate a impus-o asupra noastră, spune Claudiu Năsui.

„Nu trebuie să uităm atrocitățile comise de securitate pentru a menține <<Republica Socialistă România>>. Nu trebuie să ne facem că acea istorie nu a existat, dimpotrivă.

Comunismul în România nu a avut parte de un proces. Vinovații au scăpat, ba chiar s-au reintegrat imediat în tranziție sau au ajuns să fie mari beneficiari de pensii speciale.

Punctul 8 de la Timișoara, lustrația, nu s-a aplicat niciodată. Drept pentru care foștii securiști au rămas în mare parte la conducerea țării noastre.

Ce au făcut este lesne de văzut în ultimii 30 de ani.

În luna martie am depus proiectul de lege care să instituie un registru public al lucrătorilor Securității din decembrie 1989 și transparență și al rudelor acestor de până la gradul 3 care ajung să ocupe înalte funcții publice.Săptămâna aceasta a fost adoptat tacit de camera deputaților și urmează dezbaterea de la Senat.

Cu puțină voință politică vom avea ocazia să aflăm adevărul. Cine sunt cei care au menținut un sistem monstruos, cum a fost regimul comunist”, a scris, duminică, pe Facebook, fostul ministru.

CITEȘTE ȘI: Loteria vaccinării. Cine participă la extragerea de duminică (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE