Renate Weber rămâne Avocatul Poporului. Motivarea CCR

Data:

Curtea Constituţională a publicat motivarea după verdictul dat în cazul Avocatului Poporului. Săptămâna trecută, judecătorii au admis o sesizare depusă de PSD și au decis, cu unanimitate de voturi, dar cu o opinie concurentă, că revocarea Renatei Weber din această funcție a fost neconstituțională.

Potrivit acestora, cadrul normativ în temeiul căruia a fost revocată Weber prezintă „o deficienţă gravă de conţinut”, în sensul în care nu reglementează distinct şi limitativ ipotezele în care se poate declanșa această procedură.

Renate Weber își va relua calitatea de Avocat al Poporului după ce motivarea CCR va fi publicată în Monitorul Oficial. Judecătorii constituționali au mai susținut că revocarea Avocatului Poporului „ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor” nu respectă condiţiile de claritate, previzibilitate şi rezonabilitate.

Aceștia mai precizează că nici legea şi nici regulamentele parlamentare nu prevăd procedura în baza căreia se adoptă hotărârea de revocare. De asemenea, nu sunt prevăzute nici garanţii cu privire la dreptul la apărare al persoanei revocate.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related