„Reorganizare” politică eșuată la Transelectrica. De ce se dorește transformarea „unității” în „sucursală”

Data:

spot_img

La finalul anului trecut, compania de stat Transelectrica a convocat Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) pentru a vota o propunere cel puțin ciudată. În convocator se preciza că scopul acestei întâlniri era acela de a „modifica actul constitutiv al Companiei, respectiv modificarea Anexei 1 prin înlocuirea termenilor unitațile, Unității și Unitatea cu termenii sucursalele, Sucursalei, respectiv Sucursala”. Astfel, cele opt unități teritoriale ale Transelectrica urmau să se transforme în opt sucursale.

Propunerea a picat la vot, după ce direcția juridică a guvernului s-a opus, iar Secretariatul General al Guvernului (SGG), instituție care supervizează activitatea companiei, s-a abținut. Care era miza acestei modificări? Schimbarea actualilor directori de sucursale și înlocuirea lor cu alte personaje sprijinite politic.

Potrivit surselor PRESShub, artizanii acestei schimbări, pe lângă PSD și PNL, ar fi trei angajați cu funcții importante din companie. Este vorba de Bogdan Toncescu, membru al directoratului companiei, Adrian Moraru, fost membru al Directoratului Transelectrica și Alina Elena Filipoiu, șefa departamentului de resurselor umane a societății de stat.

„Reorganizarea propusă de ei nu s-a realizat în decembrie, dar nu o să se lase.  Voiau să înființeze două direcții juridice și să dea personalitate juridică fiecărei unități teritoriale. Asta presupune control politic local peste filialele Transelectrica, ele urmând să aibă bugete separate.

Un alt scop este înființarea a 15 posturi de conducere pentru clientela de partid. Au o listă de nume sprijiniți politic, vor să înlocuiască actualii directori de unități teritoriale”, ne-a declarat o sursă din companie.

Citește și: Scandalul primelor de sute de mii de euro de la Transelectrica ia amploare

Premiații companiei

Transelectrica, una dintre cele mai importante companii controlate de stat, a acordat în decembrie anul trecut 456 de prime de Crăciun angajaților, valoarea acestora fiind între 20.000 și 200 de lei. Modul de selectare a angajaților premiați este un mister, printre cele două prime de 20.000 de lei fiind și fiul deputatei PSD Steluța Cătăniciu, Tudor. Societatea are aproximativ 2.000 de angajați.

Citește și: Transelectrica, prime de peste 300.000 de euro pentru angajați, în plină criză a energiei

Alina Filipoiu a primit „doar” 15.000 de lei cadou de Crăciun.

Transelectrica este o companie în care cel mai mare acționar (56,8%) este statul român, prin Secretariatul General al Guvernului. Restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice, de fondul de pensii NN Pensii și de Pavăl Holding, fondul de investiții al fraților Adrian și Dragoș Pavăl, care dețin Dedeman.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Victoriei Revoluţiei Române și a Libertăţii. Mesajul lui Klaus Iohannis

Ziua Victoriei Revoluţiei Române a Libertăţii este comemorată în fiecare...

Albania interzice TikTok timp de un an. Decizia a fost luată după ce un adolescent a fost ucis luna trecută

Albania a anunțat, sâmbătă, că va interzice TikTok timp...