Transelectrica, prime de peste 300.000 de euro pentru angajați, în plină criză a energiei

Data:

La sfârșit de an, unul de criză în toată lumea, conducerea Transelectrica a decis, printr-un protocol încheiat pe 20 decembrie 2022, ca directorul general să aibă la dispoziție o sumă de bani pentru a-I premia pe cei mai merituoși, ceea ce s-a și întâmplat o zi mai târziu, dezvăluie publicația Expres Magazin.

Conducerea Transelectrica, care are monopolul pe piața românească de energie electrică și la care statul român are 58,7%, a identificat 455 de salariați excepționali, la care a adăugat cu pixul, sub tabelul nominal, încă un beneficiar, care au meritat prime în valoare totală de sute de mii de euro.

Citește și: Magazinul „autentic românesc” al Olguței Vasilescu, aproape de închidere. Inaugurat cu fast în iulie, pe minus în decembrie

Nicolina Anuța Vărzaru, director direcție, care a semnat alocarea acestor prime, se află printre beneficiari, cu cea mai mare sumă, de 20.000 de lei, adică 4000 de euro. Singurul din cei 456 de salariați care se califică la o sumă similară este fiul fostei deputate ALDE Steluței Cătăniciu (fostă membră PD, PNL, acum la PSD), Tudor Rareș Cătăniciu, consilier de specialitate.

Unul dintre directori cu primă de 15.000 de lei este Filipoiu Alina Elena, care figurează ca având funcția Director de unitate. Potrivit surselor Economedia, ea a fost în trecut doar Director al Direcției Juridice, dar Dan Vâlceanu, fost ministru de finanțe, și Cătălin Nadolu, membru în directoratul Transelectrica, au făcut o reorganizare la Transelectrica unind Direcția resurse umane cu Direcția juridică intr-o Unitate pe care a ajuns să o conducă Alina Filipoiu.

Unii angajați au fost recompensați doar cu 200, 300 sau 500 de lei pentru activitatea desfășurată în anul 2022. Iar unii dintre ei sunt încadrați ca șef serviciu tehnic, responsabili de proiect sau tehnician principal specialist.

Câțiva ingineri, maiștri și electricieni au fost trecuți pe listă cu o sumă mai aparte: 357 de lei.

În acest moment, Transelectrica este condusă de Gabriel Andronache, un absolvent al Academiei de Poliției, dar care a activat ca ofițer în MApN, fost consilier al lui Mihai Tudose, pe vremea când acesta a ocupat funcția de prim ministru. 

Citește listele cu primele acordate de Transelectrica în Expres Magazin.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Da,se stie și se acceptă oficial, tovarășul Marian Neacșu de la guvern e combinatorul tuturor banilor publici. Transelectrica este moșia lui și face ce vrea el acolo,gasca e mare și trebuie hrănita bine. Vai de Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...