Moțiune USR și Forța Dreptei împotriva ministrului Educației. REPER o susține

Data:

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Educației, cu titlul „România educată să fure. Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine”. Moțiunea vine după dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan conform cărora demnitarul a plagiat un curs universitar de la colegii și conducătorul său de doctorat.

„Asta vine la trei luni după ce a fost altă moțiune simplă împotriva acestui ministru. Numai că în trei luni a reușit domnul Cîmpeanu o mare contraperformanță: de unde era doar apărătorul plagiatorilor, s-a dovedit ieri că este chiar el plagiator. De fapt, dânsul făcea legi ca să scape de aceste acuzații și am văzut acest lucru ieri, în urma investigației publicate în PressOne de Emilia Șercan.

Aveam de gând împreună să depunem această moțiune oricum în momentul în care venea Legea Educației, făcută de Cîmpeanu, care defavorizează elevii săraci, defavorizează părinții, pe care-i trimite să plătească pentru meditații, politizează în continuare sistemul, avantajează plagiatorii, dar nu se mai poate.

Am considerat că trebuie să depunem astăzi această moțiune.

Biroul Permanent tocmai a decis că va fi dezbătută și votată marțea viitoare. Cei care vor un învățământ care să ne dea speranță, care să țină copiii în țară, care să creeze viitorul României trebuie să voteze săptămâna viitoare în Parlament pentru această moțiune simplă”, a declarat Ionuț Moșteanu.

„Acest ministru trebuia să plece din momentul în care a compromis reforma educație”

REPER, care are 12 parlamentari, a anunțat că susține moțiunea împotriva ministrului Educației, „în ciuda comportamentului iresponsabil al foștilor colegi de partid”.

REPER a redactat în urmă cu mai multe săptămâni o moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu, despre care spune că liderii USR au ignorat-o din cauza animozităților rezultate în urma fracturii politice.

„Nu purtăm ranchiună politică nimănui. Am redactat o moțiune împotriva lui Sorin Cîmpeanu acum aproape o lună pentru că ea era necesară. Acest ministru trebuia să plece din momentul în care a compromis reforma educației. Faptul că e plagiator nu face decât să demonstreze că e parte a filierei care parazitează învățământul românesc.

În ceea ce privește USR, nu putem decât să constatăm cu tristețe că folosesc aceleași mijloace ca PSD și PNL. Noi am încercat să strângem semnăturile necesare și am refuzat să colaborăm cu AUR. În ciuda acestei situații, credem că e important să susținem o măsură necesară dincolo de jocuri politice mărunte”, a declarat Ramona Strugariu, copreședinta REPER, potrivit unui comunicat al partidului.

Potrivit aceluiași comunicat, conducerea REPER va cere introducerea în moțiunea USR a unor argumente deja redactate în propria moțiune: „Indiferent de rezultatul negocierilor opoziției, Sorin Cîmpeanu trebuie demis urgent”.

spot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Impozite, taxe şi tarife la parcări mai mari, la Iași

Proprietarii de autoturisme din municipiul Iași vor achita impozite...

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

ISU Timiş a activat, sâmbătă dimineaţă, Planul Roşu de...

Voiculescu (PNL): Atâta vreme cât UDMR a sfidat Ziua Națională, ar fi drept, cinstit și recomandat să facă un pas în spate

Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, cere UDMR „să facă un pas în spate”, în contextul în care liderii formaţiunii cel puţin au ignorat Ziua Naţională a României.

Scade prețul țițeiului, dar nu se știe pentru cât timp

În urmă cu două luni, în octombrie, după decizia statelor OPEC plus de a reduce producția de țiței cu două milioane de barili pe zi, previziunile marilor bănci de investiții internaționale erau împărțite. Cei mai mulți analiști mizau pe o creștere a prețului, alții, câțiva, luau în calcul o scădere a prețului barilului de țiței având în vedere că inflația ar putea să scadă consumul și implicit prețul țițeiului.