REPORTAJ – Urmașii Domnului Trandafir: un model de lecție deschisă la o școală din Iași

Data:

Teach for Romania a deschis în acest an primul său birou regional, care va opera în regiunea Moldovei și va avea sediul la Iași. Cu această ocazie, reporterii Ziarului de Iași au fost invitați la o lecție deschisă în una dintre comunitățile în care profesorii organizației încearcă să schimbe destine și să ofere o șansă reală la educație. În cadrul vizitei am aflat cum copiii de clasa I de la Hărpășești reușesc să învețe să numere, să calculeze cu ajutorul unui extraterestru, dar și reguli despre cum să își respecte colegii și să-i ajute. Totul folosind metode didactice moderne, dar și un secret știut doar de profesorii adevărați: să îi înțeleagă cu adevărat pe copii, să le înțeleagă problemele, pasiunile și interesele pe care le au.

Acesta este și primul pas al unui profesor Teach for Romania atunci când ajunge în comunitățile vulnerabile – de a crea mai întâi conexiuni cu elevii și părinții. Așa se nasc Domnii și Doamnele Trandafir din timpurile noastre. Profesori care devin mai mult decât cadre didactice, care îi determină pe copii să învețe, mai întâi ascultându-i. Iar asta a învățat pe propria piele fiecare cadru didactic din proiect: că în fața lor, indiferent de vârstă, sunt mici persoane cu propriile nevoi, personalități, temperamente, care așteaptă să fie ascultate.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...