miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăÎn lumeREPORTAJ - Urmașii Domnului Trandafir: un model de lecție deschisă la o...

REPORTAJ – Urmașii Domnului Trandafir: un model de lecție deschisă la o școală din Iași

Teach for Romania a deschis în acest an primul său birou regional, care va opera în regiunea Moldovei și va avea sediul la Iași. Cu această ocazie, reporterii Ziarului de Iași au fost invitați la o lecție deschisă în una dintre comunitățile în care profesorii organizației încearcă să schimbe destine și să ofere o șansă reală la educație. În cadrul vizitei am aflat cum copiii de clasa I de la Hărpășești reușesc să învețe să numere, să calculeze cu ajutorul unui extraterestru, dar și reguli despre cum să își respecte colegii și să-i ajute. Totul folosind metode didactice moderne, dar și un secret știut doar de profesorii adevărați: să îi înțeleagă cu adevărat pe copii, să le înțeleagă problemele, pasiunile și interesele pe care le au.

Acesta este și primul pas al unui profesor Teach for Romania atunci când ajunge în comunitățile vulnerabile – de a crea mai întâi conexiuni cu elevii și părinții. Așa se nasc Domnii și Doamnele Trandafir din timpurile noastre. Profesori care devin mai mult decât cadre didactice, care îi determină pe copii să învețe, mai întâi ascultându-i. Iar asta a învățat pe propria piele fiecare cadru didactic din proiect: că în fața lor, indiferent de vârstă, sunt mici persoane cu propriile nevoi, personalități, temperamente, care așteaptă să fie ascultate.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE