Cazul Alexe: când un baron primește teren pe alt amplasament, înaintea tuturor

Data:

Sunt 470 ha cerute de vechii proprietari în Bârnova. Comuna are disponibile 207 ha. S-au retrocedat doar 10 ha în 10 ani, marii favorizați fiind președintele CJ Costel Alexe și primarul din Bârnova, Mihai Bălan.

Retrocedarea pe care latifundiarul PNL Costel Alexe a rezolvat-o în doar doi ani s-a făcut când acesta era ministrul Mediului. Plătise pe drepturile succesorale doar 4.000 de euro.

Sunt sute de oameni care își cer pământurile de la Primăria Bârnova, au deciziile de punere în posesie sau chiar sentințe judecătorești și totuși așteaptă câte 10-20 de ani.

Citește și: Presiuni asupra directorilor Transelectrica, pentru a afla cine a spus presei despre primele exorbitante de Crăciun

Prezentăm un caz în oglindă: o altă familie are decizia de punere în posesie din 2017. Suntem în 2023 și Primăria Bârnova încă nu i-a dat terenul.

În cazul lui Costel Alexe, oferirea unui nou amplasament schimbă radical situația, pentru că terenul obținut era în completarea cartierului său de vile.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...

Urmăriți internațional, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...