Republica Cehă preia președinția Consiliului UE

Data:

Republica Cehă preia vineri preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, fiind pentru a doua oară în această poziţie de la aderarea la UE în 2004.

Președinția cehă a Consiliului UE va lansa vineri primul eveniment major în cadrul președinției de șase luni a Președinției. Colegiul comisarilor europeni, condus de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va veni la Litomyšl pentru a se întâlni cu guvernul Republicii Cehe și cu reprezentanții ambelor camere ale Parlamentului Republicii Cehe.

Subiectul discuției va fi prioritățile președinției cehe care se apropie, dar și diverse alte subiecte de actualitate care pot avea un impact semnificativ asupra gestionării pe șase luni a Consiliului UE, potrivit site-ului Președinției cehe a Consiliului UE. Scopul reuniunilor, care vor avea loc în diferite formate pe tot parcursul zilei, va fi de a stabili un calendar legislativ pentru a doua jumătate a anului 2022, în special în contextul propunerilor care vor reprezenta o prioritate pentru președinția cehă sau care urmează să fie emise de Comisia Europeană în timpul acesteia.

Ordinea de zi a reuniunii nu va include doar discuții politice. Comisarii europeni vor participa, de asemenea, la Concertul pentru Europa susținut de Filarmonica cehă în curtea castelului Litomyšl, care are loc în cadrul Festivalului Smetana Litomyšl.

Vizita Comisiei Europene în țările care dețin președinția la începutul președinției reprezintă o tradiție puternică și contribuie la stabilirea parametrilor pentru viitoarea cooperare dintre Președinție și Comisia Europeană.

Citește și: Primăria Iaşi, amendată drastic de Garda de Mediu pentru distrugerea spaţiului verde

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Profesori din zonele ucrainene ocupate de Rusia, torturați pentru că au refuzat să predea limba rusă

Profesorii din zonele eliberate de ucraineni de sub controlul...

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost țintuit la pat de COVID

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru...

PSD l-a exclus pe deputatul Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un băiat

PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel...