Restricții pe piața meditațiilor, de la toamnă. Opiniile profesorilor

Data:

Meditaţiile cu elevii de la clasă vor fi interzise prin lege. Până în acest moment, interdicţia figura într-un ordin de ministru din 2018, dar nu era aplicată. Aceasta ar putea fi aplicată din anul şcolar 2022 – 2023, iar cadrele didactice care nu vor ţine cont de lege, vor fi pasibili de sancţiuni.
Cu toate acestea, ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că meditaţiile nu vor fi interzise fiindcă „se practică în orice alt stat european şi pregătirea suplimentară este în interesul educaţiei”.

Cum sunt văzute anunțatele restricții pe piața meditațiilor

Acelaşi punct de vedere îl au şi cadrele didactice care spun că meditaţiile sunt necesare mai ales în cazul unde, programa pentru examen nu se regăseşte în culegerile şi manualele şcolare. Aceştia afirmă că elevii vin la pregătire pentru că nu ştiu cum să se pregătească singuri pentru examenele de bacalaureat sau pentru examenele de admitere la facultate. Mircea Nedea, fost profesor de Biologie la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, spune că cererea pentru pregătirea de examen este şi acum mare. Elevii îşi doresc să aplice la Facultăţile de Medicină, iar materia pe care o au de pregătit pentru examen nu se regăseşte în manualul obişnuit pentru un elev de an terminal. „Consider că cei care au acceptat acest manual s-au gândit doar la considerentele materiale, nu şi la materia din programa obligatorie (…)”, a explicat Mircea Nedea, profesor de biologie.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Oricare implicare , facuta de catre un profesor , extra clasa , aduce beneficii celor care doresc a isi formata un parcurs , viitor, personal .Profesorul poate face asta atita timp cit se supune regulior ce tin de impozitarea veniturilor suplimentare .Profesorul isi vinde stiinta si la clasa si in particular dar el are obligatia juridica si mai elas morala sa respecte legile tarii .Un profesor ce se situeaza , ca decizie personala , dincolo de respectarea legilor nu poate fi un exemplu de urmat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

28 de inculpați, achitați într-un dosar de contrabandă cu țigări după 7 ani de proces

28 de inculpați, achitați. Într-un singur dosar de contrabandă...

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...