Rețeta recepţionării aparent legale a blocurilor cu etaje în plus. Mărturia unui polițist local din Iași

Data:

Audiat în dosarul „Flux”, poliţistul local Adrian Hriţcu, de la Serviciul Control Urbanism, le-a explicat procurorilor de ce semna procesul-verbal de recepţie pentru o clădire care încălca autorizaţia de construire. Argumentul a fost că el de fapt aproba numai partea de construcţie care respecta autorizaţia. Apoi, după câteva zile, dădea o amendă pentru etajele în plus. În cazul blocului de pe strada Vasile Lupu, amenda a fost contestată de dezvoltatorul Gheorghe Cheşcu, care a şi câştigat deoarece procesul-verbal era întocmit superficial de poliţistul local.

Dosarul care a dus la suspendarea de facto a primarului Mihai Chirica cuprinde o ciudăţenie care denotă o posibilă practică ilegală a instituţiei în recepţiile făcute la investiţii imobiliare.

În octombrie 2014, Adrian Hriţcu a semnat procesul-verbal de recepţie al blocului Flux din Tătăraşi, deşi imobilul fusese construit fără respectarea autorizaţiei de construire. În faţa procurorilor, poliţistul local a susţinut că a recepţionat doar nivelurile autorizate, iar pentru celelalte a aplicat o sancţiune, opt zile mai târziu. Întrebat de anchetatori dacă a mai participat la astfel de recepţii, poliţistul a răspuns afirmativ, dar fără a exemplifica situaţii.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Anonimă din Iași prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”. Niciun politician corupt nu e anchetat

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții de la Medicină Dentară sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat joi seara că...