Aliații nu au reușit să cadă de acord asupra livrărilor de tancuri pentru Ucraina

Data:

Aliații Ucrainei nu au reușit vineri să ajungă la un acord cu privire la livrarea de tancuri grele, spulberând speranțele Kievului, care a făcut presiuni în acest sens, dar care va trebui să aștepte continuarea discuțiilor și unda verde din partea Germaniei, transmite agenția AFP, citată de boursorama.com.

Germanii „nu au luat o decizie în privința tancurilor Leopard”, a declarat sobru secretarul american al apărării, Lloyd Austin, după o reuniune a occidentalilor la baza americană din Ramstein, în Germania.

Așteptările Kievului erau mari înaintea acestei reuniuni a circa 50 de țări pentru a coordona ajutorul militar aliat împotriva invaziei rusești.

Citește și: Mitulețu-Buică rămâne șef după ce și-a dat demisia din fruntea AEP? Instituția a împărțit zeci de milioane de lei la partide

Zelenski a admis că, în urma reuniunii, Ucraina „încă trebuie să se lupte pentru aprovizionarea cu tancuri moderne”, dar a apreciat că reuniunea de la Ramstein va consolida rezistența Ucrainei.

„Partenerii noștri au o atitudine de principiu – vor sprijini Ucraina atât timp cât va fi necesar pentru victoria noastră. Da, încă trebuie să luptăm pentru aprovizionarea cu tancuri moderne, dar în fiecare zi arătăm mai clar că nu există alternativă la decizia privind tancurile. 

Le sunt recunoscător tuturor partenerilor care au susținut în mod clar poziția Ucrainei în cadrul discuțiilor care au avut loc”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj postat pe Telegram.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook)

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...