Rezultate finale pentru CSM. Majoritatea din Consiliu, la mâna ministrului Justiției și a șefei ÎCCJ

Data:

Noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) pare puțin mai reformat decât vechea structură. Mai mulți judecători tineri au fost aleși în Consiliu, fără să se contureze, până în prezent, o majoritate tributară vechilor năravuri. Rezultatul este la limită, deciziile vor depinde de președinta ÎCCJ Alina Corbu și de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

După alegerile din 22 iunie, magistrații și-au ales reprezentanții în viitorul CSM. Astfel, judecătorii i-au ales pe Daniel Grădinaru și Denisa Angelica Stănișor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Liviu Gheorghe Odagiu, Elena Costache și Ramona Grațiela Milu din partea Curților de Apel, Laura Radu și Mihai Ghica din partea tribunalelor și Claudiu Drăgușin și Alin Vasile Ene din partea judecătoriilor.

Procurorii l-au preferat pe Daniel Horodniceanu din partea Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe Emilia Ion din partea Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel, pe Bogdan Silviu Staicu și Claudiu Sandu din partea parchetelor de pe lângă tribunale și Cătălina Sîntion din partea parchetelor de pe lângă judecătorii.

Sferele de influență

Daniel Gradinaru și Denisa Stănișor gravitează în jurul Liei Savonea, actual membru CSM din tabăra conservatoare și considerat unul dintre cei mai influenți magistrați din țară. La fel, Liviu Odagiu și Elena Costache, cea din urmă fiind președinta Curții de Apel București.

Potrivit declarației de interese, Odagiu este președintele Curții de Apel Alba Iulia și membru al Asociației Club Lions Decan din Sibiu și mason în cadrul asociației „Loja Samuel von Brukenthal”.

Grațiela Milu este judecător în cadrul Curții de Apel Brașov din care 6 ani a fost președinte al Secției contencios administrativ și fiscal. Este membră a Asociației Forumul Judecătorilor din România.

Laura Radu este președinta Tribunalului București, iar Mihai Ghica este judecătorul de la Tribunalul Cluj care l-a condamnat în primă instanță pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, la 5 ani închisoare.

 Alin Vasile Ene este președintele Judecătoriei Ploiești și administrează pagina de Facebook a instanței cu succes.

Claudiu Drăgușin este magistrat al Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti și din 2019 preşedinte al secţiei civile a acestei instanţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare