sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziRFI: Pandemia, declanșatorul creșterii explozive a știrilor false. România este „campioana” teoriilor...

RFI: Pandemia, declanșatorul creșterii explozive a știrilor false. România este „campioana” teoriilor conspirație

România este „campioana” teoriilor conspirației atunci când vine vorba despre pandemie și vaccinare, după cum reiese dintr-un studiu efectuat la nivel european, citat de publicația elenă Kathimerini. Cercetarea mai arată că platformele rețelelor de socializare au devenit principalele canale de dezinformare.

Potrivit RFI, deși știrile false au circulat pe internet încă de la începuturile mediului online, pandemia a fost declanșatorul unei creșteri explozive a știrilor false, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății a folosit termenul de „infodemie” pentru a descrie această „epidemie de dezinformare”.

Studiul în cauză a abordat problematica fake news-ului în 17 țări, unde oamenii au fost chestionați pe baza a trei teorii ale conspirației despre Covid-19. Concluzia studiului citat de Rador și G4media a fost că România este de departe „campioana” teoriilor conspirației. Polonia s-a situat pe locul al doilea, Ungaria pe al treilea și Grecia pe al patrulea alături de Israel.

Ionuț Codreanu, vicepreședinte al Active Watch, spune că acest studiu confirmă încă o dată că România se numără printre statele cu o educație media scăzută

Articolul integral, pe RFI!

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE