Președintele Bulgariei: Riscul unui război paneuropean „este real”

Data:

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a avertizat duminică, în mesajul său de 1 mai, că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în Europa, sau chiar în lume, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

Exploziile din Ucraina reverberează în „inima Europei” şi „riscul ca acest război să escaladeze într-unul paneuropean şi chiar mondial este real”, a spus Radev, adăugând că se teme că „ţara noastră, căminele noastre, copiii noştri şi natura vor cădea victime ale acestei escaladări”.

Considerat a fi un politician prorus, preşedintele bulgar a estimat în continuare că este o „datorie patriotică” să nu permită implicarea Bulgariei în războiul din Ucraina.

El este în opoziţie la acest capitol cu premierul bulgar, pro-occidentalul Kiril Petkov, care vrea ca Bulgaria să furnizeze arme Ucrainei.

Coaliţia guvernamentală liberal-socialistă cvadripartită este divizată în chestiunea ajutorului militar pentru Ucraina. Socialiştii ameninţă cu părăsirea guvernului dacă acesta decide să livreze Ucrainei arme şi muniţii.

Parlamentul de la Sofia este aşteptat să se pronunţe miercuri dacă susţine sau nu oferirea unui astfel de ajutor pentru Ucraina.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Tot textul este vădit antirusesc şi nu are nicio legătură, mai puţin încadrarea într-un puternic curent propagandistic, cu realitatea politică şi geo-strategică. A aduce argumente contra este fără rost. Persoane ca dl. Ovidiu Nahoi, cu un anumit nivel de cunoştinţe despre cum stau lucrurile pe lume, cu un anumit nivel de cultură istorică şi generală, nu pot fi spălate pe creier, ci doar aservite de bunăvoie anumitor interese.
    Deranjant este faptul că, deşi autorul este conştient de apartenţa sa la un anumit curent – numit democratic, face permanent referiri la cât de greşite sunt celelalte opinii care nu se aliniază la curentul respectiv. Asta da democraţie!
    Aţi uitat domnilor ce înseamnă democraţia: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!” (Ion Raţiu) sau „Je ne suis pas d’accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu’au bout pour que vous puissiez le dire.” (Voltaire).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Ceruse să fie lăsat la domiciliu. | Info Sud-Est

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Autorul accidentului mortal...

Spitalul Dăruiește viață a început să funcționeze. Primii copii transferați

Spitalul Dăruiește Viață a început să funcționeze, iar copiii...

Pădurar cercetat pentru că a dat mită carne și țuică | Săptămâna online

Pădurar cercetat pentru că a dat mită carne și...