Risipitorii

Data:

Ca să nu înțepenească pe marginea terenului, PSD depune o moțiune de cenzură dar, cum nu se află în deplinătatea facultăților sale (delirează despre anticipate), va pica și la moțiunea asta.

Dar s-a obișnuit: tocmai a picat și la moțiunea simplă împotriva lui Ghinea pe care liberalii l-au salvat la vot. Adică, nu-l trântesc incompetenții voștri pe incompetentul nostru, da? Îl trântim noi când e momentul. Și cu această ocazie s-au rostit cuvinte goale și ironii consumate: „Agamiță Dandanache Dâncu ne-a reproșat că am pus prea mulți bani pentru autostrăzi” a observat Ghinea. Adevărul e că noi (și îndeosebi PSD) am dat cei mai mulți bani pe kilometrul de autostradă nefăcută.

Enervat, Grindeanu l-a numit pe Ghinea „Clotilde cu barbă și burtă”. De bărbile, burțile și cheliile de la Romprest nu se atinge însă niciun politician. Te pui cu Romprest? Dai de Dracea! Și de alți magnați, gradați și jurnaliști conectați care și-au găsit vocația și norocul în gunoaie. Drept care Ghinea a replicat „PSD nu înțelege nimic din fondurile europene; dacă maimuța se uită cu dificultate la algoritm nu e vina algoritmului”. Ghinea ar fi algoritmul. Sau maimuța. Cîțu a anunțat însă triumfător că „în România vor intra 76 mld. euro până în 2027”.

Și câte vor ieși? Câte oare le vor sparge posturile, planurile? Căci ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a și plănuit deja OUG privind înființarea Agenției Naționale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, prevăzută cu miliarde de euro și cu 50 de angajați plătiți regește. Sunteți sănătoși? Cu dezvoltarea respectivă nu se ocupă Ministerul Sănătății? Și Ministerul Dezvoltării? Ce nevoie e de o nouă agenție care să toace bani producând spitale pe hârtie și viitori inculpați? Ce jaf ordinar! Vorba lui Moșteanu: „Când nu furați, mințiți, când nu mințiți, furați”.

Doar că una n-o exclude pe cealaltă. Valabil pentru orice partid. Cîțu ar trebui să oprească acest dezmăț clepto-birocratic în loc să întrețină luptele din PNL unde (conform lui Sighiartău) sunt „dezbateri de idei, de doctrină, cu un mesaj pozitiv”. Mesajul pozitiv ar fi că toți Cîțeii îl acuză pe Orban de „sindrom ceaușist” și de trădarea PNL în negocierile cu USR iar suborbanii îi numesc „lichele și oportuniști” pe cei din tabăra Cîțu. Total neimplicat în alegerile din PNL, Iohannis l-ar susține pe Cîțu. „Ce se întâmplă în PNL e normalitate” ne-a asigurat Florin Roman. Ciudat. Pare nebunie.

Mult mai relaxat, Barna s-a cocoțat pe o casă unde „voluntariza” cu cască și priviri extatice (de gură cască) spre șipcile pe care le întindea colegilor de acoperiș. De la comedia involuntară Barna a trecut la comedia neagră apărând (la o reuniune în Antalia) cu Erdogan pe care îl considera dictator. De, cum e turcul și pistolul. Defect. Într-o pauză de filmări, coaliția a revocat-o pe Renate Weber (veșnic abonată la posturi bănoase) din postul de Avocat al Poporului.

Revocata Weber a mărturisit cu cochetărie târzie: „Mă uit în oglindă și văd că mi-am îndeplinit cu demnitate datoria”. Normal, când se uită în oglindă Renate vede PSD (în fundal se zăresc Sputnik și o bucată din Șoșoacă). Acum să vedem ce figură jalnică pune coaliția în loc.

Dacă Avocatul Poporului revine UDMR care e interesat numai de autonomia Ținutului Secuiesc atunci postul rămâne tot la Sputnik. De fapt poporul nu-și permite un avocat atât de costisitor. Mai bine se apără singur, ca întotdeauna. Pledează nevinovat. Și (din dec. ’89) este eliberat condiționat.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proiect: salariile bugetarilor cresc cu 10%, pensiile cu 12,5%

Ministerul Finanțelor a publicat, pe site-ul propriu, proiectul de...

Topul pensiilor speciale plătite în judeţul Iaşi: cea mai mare – 43.381 lei brut pe lună

Termenul a devenit atât de comun, încât și pensiile...

IAȘI – Și-a făcut rețea de gaz pe banii primăriilor, jupoaie 4 comune și scapă de lege de 10 ani

Gheorghe Tabac trebuia să suporte construirea rețelei și să...

19 grade Celsius – Germanii dârdâie la serviciu

Guvernul federal a decis să scadă la 19 grade temperatura maximă la locul de muncă. O decizie pripită? Fiindcă deja este clar că mulţi angajatori şi angajaţi trebuie să dea căldura mai tare.