miercuri, 25 mai 2022
AcasăFără categorieRO Vaccinare: Creativitatea în dezinformare nu are limite

RO Vaccinare: Creativitatea în dezinformare nu are limite

Postări care leagă un joc online numit „Omikron: The Nomad Souls” de noua tulpină Covid-19 numită Omicron au fost distribuite de mii de ori în ultimele săptămâni. Utilizatorii rețelelor sociale sugerează că nu este o coincidență, ci un indiciu că pandemia actuală a fost planificată.

„Creativitatea în dezinformare nu are limite! Jocul Omikron, sufletele călătoare și pierderea sufletului. (…) Însă, deși jocul există și a fost lansat de Microsoft, nici compania, și nici Gates nu au fost implicați în crearea lui. Și nu are nimic de-a face cu Covid-19”, explică RO Vaccinare.

Pagina oficială a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 contină explicațiile.

Adevăr: „Omikron: The Nomad Soul” este un joc de aventură cu împușcături și mișcări de luptă.
Orașul fictiv „Omikron” este principalului oraș dintr-un număr total de cinci aflate pe planeta Phaenon, unde are loc jocul de aventură. Varianta Omicron a Covid-19 a fost detectată de oamenii de știință din Africa de Sud. Deoarece varianta are un număr mare de mutații, OMS a clasificat-o pe 26 noiembrie ca fiind o variantă care determină îngrijorare.OMS numește variante de îngrijorare în ordinea alfabetului grecesc (explicația OMS este aici). Literele „Nu” și „Xi” au fost sărite din motive de claritate, „Nu” sună similar cu cuvântul „nou” și „Xi” este un nume de familie comun.

Mai multe informații despre cum s-a propagat această informație falsă pe: https://bit.ly/3H98CgF.

Fiecare se poate implica. Raportați informațiile false! Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: [email protected]
PS: Știința se bazează pe date și nu pe presupuneri nefondate.
Sursa: AFP

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE